Detta blir dagens lunch. Och middag. Krämig kyckling & baconsoppa a´la LCHF:
Jag kokade upp en burk cremé fraiche och 2 dl grädde med en hönsbuljongtärning som jag lät koka ihop medan jag pysslade med resten.
Smälte smör i en annan kastrull/ stekpanna.
Skalade en gul lök som jag inte hackade eftersom jag är alltför lat, utan jag skar den i smala båtar ovanför kastrullen och fräste/ blancherade den mjuk och blank.
Rensade under tiden lite kycklinglår av rester från en annan dag.
Löken och kycklingen rörde jag ner i soppkastrullen.
Smälte lite fett till i stekpannan dit jag klippte ner några skivor bacon som jag knaperstekte. Hällde över i soppan.
Spädde med lite grädde och vatten och nu äter jag.
Jag kokade upp en burk cremé fraiche och 2 dl grädde med en hönsbuljongtärning som jag lät koka ihop medan jag pysslade med resten.
Smälte smör i en annan kastrull/ stekpanna.
Skalade en gul lök som jag inte hackade eftersom jag är alltför lat, utan jag skar den i smala båtar ovanför kastrullen och fräste/ blancherade den mjuk och blank.
Rensade under tiden lite kycklinglår av rester från en annan dag.
Löken och kycklingen rörde jag ner i soppkastrullen.
Smälte lite fett till i stekpannan dit jag klippte ner några skivor bacon som jag knaperstekte. Hällde över i soppan.
Spädde med lite grädde och vatten och nu äter jag.
Såå mustigt och krämigt som jag älskar. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar