torsdag 12 januari 2012

Köttfärssoppa och LCHF-bröd

Lagade köttfärssoppa med större andel kött än jag brukar & utan potatis. Köpte den färdiga soppgrönsakspåsen utan potatis- perfekt för LCHFare!! Sedan bakade jag LCHF- bröd med recept inspirerat från 56 kilos- bloggen! 

8 rutor á 149 kcal/ 1 gr kolhydrat.

1,5 dl mald mandel eller mandelmöl
2 msk sesamfrön (jag gillar inte dem i bröd längre så jag lämnade dem)
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
2 st ägg
2 msk smält kokosfett
1 dl creme fraiche

Sätt ugnen på 200 och rör ihop alla torra ingredienser, blanda sedan i ägg och creme fraiche och avsluta med det smälta kokosfettet.
Bred ut degen på bakplåt med bakpapper, grädda ca 15 min.


Det blev riktigt gott! Efter att ha ätit lite ...väldigt mycket mer kolhydrater under december, har det varit mer arbetsamt att vara utan dem nu i veckan. Så det satt bra med ett LCHF- bröd med Bregott och ostskiva på till soppan! MUMS!
Och så lättbakat och snabbt fixat att man häpnar! :) Rekommenderas, ett av de bästa LCHF- bröden jag ätit hittills måste jag säga! (eller om jag är multum utsvulten just nu, kan vara det också, hehe)



Scones bakade jag åt resten av familjen. De kunde nog oxo dra nytta av lågkolhydratkost, verkligen, och efter julutsopardagen imorgon blir det till att dra åt svångremmen :)


1 kommentar:

  1. Tur Att d finns alternativ för "mackomaner".... Men Jag räknar ju kalorier också Jag. Så smör å öst e inte heller så bra.. :) men Jag käkar nog smörgås ibland iaf. Å till soppa måste man ju ha bröjj.. :) trevlig helg!

    SvaraRadera