Ska ju som sagt plugga grupparbete med trevliga tjejer från klassen ikväll. Tänkte att vi skulle passa på att dricka te och äta scones samtidigt. Vanliga scones är det ju ingen match att dra ihop men jaaaag då?
Nu tänkte jag "själv är bäste kock" och lagade , faktiskt jättegoda, LCHF- scones! (måste bara smaka en liten tuggelitugga dåde var klara :))
1,5 dl mandelmjöl (eller mandelpulver heter det på påsen)
1 dl pofiber ( 12g kolhydrater/ 100g)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt ca.
2 ägg
0,5 dl grädde
0,5 dl vatten
Rör ihop de torra ingredienserna, sedan i med ägg, grädde och vatten. Rör runt ordentligt. Jag tillsatte inget fett för jag tycker att mandelmjölet är så fett i sej själv.
Grädda i ugnen 225 grader ca 15 minuter eller tills de fått färg och känns riktigt lätta då du petar på dem.
Till särskilda tillfällen tycker jag att man kan unna sej "bröd". Till exempel helgfrukost, kvällsfika med vänner som ikväll eller då man äter soppa till middag.
Nu tänkte jag "själv är bäste kock" och lagade , faktiskt jättegoda, LCHF- scones! (måste bara smaka en liten tuggelitugga dåde var klara :))
1,5 dl mandelmjöl (eller mandelpulver heter det på påsen)
1 dl pofiber ( 12g kolhydrater/ 100g)
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt ca.
2 ägg
0,5 dl grädde
0,5 dl vatten
Rör ihop de torra ingredienserna, sedan i med ägg, grädde och vatten. Rör runt ordentligt. Jag tillsatte inget fett för jag tycker att mandelmjölet är så fett i sej själv.
Grädda i ugnen 225 grader ca 15 minuter eller tills de fått färg och känns riktigt lätta då du petar på dem.
Till särskilda tillfällen tycker jag att man kan unna sej "bröd". Till exempel helgfrukost, kvällsfika med vänner som ikväll eller då man äter soppa till middag.
Men vad duktig du är!!! Såna scones skulle jag behövt ikväll när suget slog till igen.. :-(
SvaraRaderaHar inte hunnit baka fröbröd idag heller, som var tanken, så jag gick loss på lite ostkex istället, inte bra!
Morran