Ni förstår, i det här hushållet får man träna upp sin fantasiförmåga vad gäller matlagning. Det finns aldrig ingredienser man hade tänkt och behövt men med tur finns det kanske något annat istället. Så istället för kokade bär och vispad grädde blev det såhär istället.
Mor Johannas freestylade kokosplättrecept:
4 ägg
3/4 dl kokosnötmjöl
1 dl creme fraiche (hade ingen vispgrädde)
2 dl helmjölk + till spädning vartefter
11/2 dl vatten
1 msk fiberhusk
salt
vaniljpulver
smör
Jag blandade först ägg och kokosnötmjöl. Man fick vispa ganska kraftigt, mjölet ville klumpa sig. Blandade ner lite mjölk tillsammans med cremefraichen och fortsatte vispa tills smeten var klumpfri. Sedan i med resten av vätskan. Man får fylla på med mer vätska vartefter smeten sväller. Salt efter smak, vaniljpulver om man önskar. (Eller kanske kanel, det kunde också vara gott.)
Stek små plättar i smör.
TIPS: De blev inte så hållbara, jag är glad att jag använde lilla plättpannan för jag tror inte det skulle ha funkat att steka stora plättar.
Efter att ha gräddat halva smeten blandade jag lite smält smör i smeten och det gjorde dem lite saftigare. Jag upplevde att de första blev lite "brödiga". Jag upplever inte att de smakar uttalat kokos så detta funkar nog även för folk som inte tycker om kokossmaken.
Väldigt mäktiga, jag klarade knappt av att äta det jag satt upp åt mej :/
Ska inte berätta åt Johan utan bara servera dessa till lyxlördagsfrulle imorgonbitti och se vad han säger! :)
Ungarna märker absolut inget, de kommer att knöka i sig för fullt!
Premiäranvändning av kokosnötmjöl betyg : 8/10 husmorspoäng
alltså... kokosnötmjöl?
SvaraRaderaJep. Inga kolhydrater där siddu. Fint som snus serru.
Radera