Skala bort det yttersta från rabarbern och klipp i små bitar ner i en kastrull. Jag klipper små bitar så slipper man den trådiga känslan som man kan få ibland av rabarber, särskilt lite senare på säsongen.
Jag pressar över citronsaft för färgens skull (citronsyran håller kvar den fräscha färgen hos rabarbern) och häller över önskad mängd socker och eventuell smaksättning i form av kanel eller vaniljpulver. (inte vaniljsocker utan det äkta vaniljpulvret)
Jag använder ganska lite socker eftersom jag tycker rabarberkräm kan hållas ganska syrlig. Sedan fyller jag på med vatten till samma höjd som rabarbern ungefär. Jag kokar upp alltihop och låter det sjuda så att rabarbern mjuknar men fortfarande håller ihop, det tar bara någon minut. Då rör jag ner en potatismjölredning på ungefär 2 msk potatismjöl och ca. 1/2 dl kallt vatten. Efter det får krämen inte koka utan jag låter det bara sjuda ihop tills det tjocknar.
Färdigt att avnjutas med lite mjölk eller grädde!
Rabarberkräm |
MUMS!
Edit: Inte särskilt aptitliga bilder för er som arbetar eller gjort praktik på lungavdelningen eller infektionskliniken.
hahaha. tömt en abscess?:))
SvaraRaderaHahaha ååå fy så äckligt! Men ja, tanken slog mig...:/
Radera