Jag har haft lite nyttiga-chokladbollar-fobi från förut en gång när jag skulle laga sådana och de smakade...jätteilla.
Men nu har jag förträngt det lite och tänkte att nu ska jag lyxa till det med någe riktigt gott ikväll! Och jag ska laga något själv så blir det mindre kolhydratinnehåll, färre kemikalier och..ja, ni fattar.
Så nu har jag lagat en chokladbollssmet (som krävde ganska mycket avsmakning under ihoprörningen) som står och kallnar lite i kylen. Vi får se. Om jag någonsin blir godissugen igen kanske jag rullar ihop några småkulor av den smet som blev över.
smör
proteinpulver (jag tog vanilj)
någon matsked vatten (jag rörde i en rågad tesked kaffepulver oxo)
kakao
xylitol (någon tesked)
mandelpulver (för att få lite stadga, behövdes inte mycket)
Sätt jordnötssmör + smör i micron några sekunder så blir det lättare att röra. Jag blandade ner ett par matskedar proteinpulver vanilj och smakade sedan av. Nä, det dög inte.
Så jag blandade ner lite vatten och kaffepulver + xylitolströ ( istället för socker- går säkert bra utan, jag bara testar det!).
När jag smakade av tyckte jag att smaken hade blivit lite bättre men kom på att jag ju glömt kakaon. Så jag hällde i kakao, rörde om och smakade. Lite fattig chokladsmak.
Så jag blandade ner lite till kakao och rörde grundligt. Smakade. Bättre, fylligt och lagom. Men kanske man borde blanda ner något som stabbade till smeten, tänkte jag. Så jag hällde sakta mak, efter noggranna avsmakningar, pö om pö ner lite mandelmjöl och rörde om tills allt var fint blandat.
Men nu har jag förträngt det lite och tänkte att nu ska jag lyxa till det med någe riktigt gott ikväll! Och jag ska laga något själv så blir det mindre kolhydratinnehåll, färre kemikalier och..ja, ni fattar.
Så nu har jag lagat en chokladbollssmet (som krävde ganska mycket avsmakning under ihoprörningen) som står och kallnar lite i kylen. Vi får se. Om jag någonsin blir godissugen igen kanske jag rullar ihop några småkulor av den smet som blev över.
"Recept"
Jordnötssmörsmör
proteinpulver (jag tog vanilj)
någon matsked vatten (jag rörde i en rågad tesked kaffepulver oxo)
kakao
xylitol (någon tesked)
mandelpulver (för att få lite stadga, behövdes inte mycket)
Sätt jordnötssmör + smör i micron några sekunder så blir det lättare att röra. Jag blandade ner ett par matskedar proteinpulver vanilj och smakade sedan av. Nä, det dög inte.
Så jag blandade ner lite vatten och kaffepulver + xylitolströ ( istället för socker- går säkert bra utan, jag bara testar det!).
När jag smakade av tyckte jag att smaken hade blivit lite bättre men kom på att jag ju glömt kakaon. Så jag hällde i kakao, rörde om och smakade. Lite fattig chokladsmak.
Så jag blandade ner lite till kakao och rörde grundligt. Smakade. Bättre, fylligt och lagom. Men kanske man borde blanda ner något som stabbade till smeten, tänkte jag. Så jag hällde sakta mak, efter noggranna avsmakningar, pö om pö ner lite mandelmjöl och rörde om tills allt var fint blandat.
Men. Behövde ju inte ta den där fina rutan med mörk choklad som jag hade tänkt unna mig till kaffet iallafall. Jag var liksom inte sugen alls på den längre!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar